Christopher Isaac (Level Equity) en Vincent Theeten (CEO CHEQROOM)

Het Gentse CHEQROOM, dat software ontwikkelt voor het beheer van film- en opnamemateriaal, heeft 15 miljoen dollar groeikapitaal opgehaald om haar internationale groei te versnellen. Het geld, afkomstig van de Amerikaans durfkapitalist Level Equity, zal gebruikt worden om het product verder te ontwikkelen, kantoren te openen in de VS en Spanje en om nieuwe markten aan te boren via extra sales- en marketinginspanningen.

“De afgelopen jaren groeiden we jaarlijks met meer dan 50 procent”, aldus CEO Vincent Theeten die CHEQROOM in 2104 oprichtte en zijn bedrijf tot nu toe hoofdzakelijk met eigen middelen liet groeien. “Nu willen we wereldwijd dé marktleider worden voor het beheer van audiovisueel materiaal. Daarom zullen we het kapitaal inzetten om ons product aan te passen aan de complexere noden van grotere klanten, maar ook om onze doelgroep te verbreden.” CHEQROOM werkt vandaag reeds voor grote klanten als Google, Airbnb, CNN, Fox Sports, en EA Games.

Momenteel richten we ons voornamelijk op videoproductie, maar we merken veel potentieel in gerelateerde sectoren als visuele inspectie met drones, e-sports productie en, zeker in de VS, kerken. Productiehuizen van kerkgemeenschappen zijn in Amerika big business: bepaalde kerken hebben elke week 85.000 volgers op hun livestreams.”

Europa en de rest van de wereld zal CHEQROOM vanuit haar hoofdkantoor in Gent blijven bedienen. Daarnaast komt er een vestiging in Spanje, die een ontwikkelingshub moet worden. Hiermee wil CHEQROOM inspelen op de enorme poule aan goed opgeleide Spaanse softwareontwikkelaars die door te weinig Spaanse softwarebedrijven worden tewerkgesteld.

​CHEQROOM, dat momenteel 42 mensen in dienst heeft, wil tegen einde 2022 een verdubbeling van haar aantal medewerkers, verspreid over het hoofdkantoor in Gent, en de nieuwe kantoren in Spanje en Amerika.