Bij de opening van een nieuwe warehouse in Brussel lanceerde mobiliteitsplatform Bolt een functie om veiligere micromobiliteit te stimuleren: een verplichte alcoholtest voor de gebruikers van deelsteps.

Geen overbodige luxe: uit recent onderzoek van het UCM Sint-Pieters bleek dat één derde van de ongevallen met elektrische steps ‘s nachts plaatsvond én het gevolg was van overmatig alcoholgebruik.

“Bij Bolt zetten we ons in om innovatieve tools te ontwikkelen die efficiëntere en veiligere stedelijke mobiliteit mogelijk maken”, verduidelijkt Oualid Benhammadi, Country Manager micro-mobiliteit België bij Bolt. “Daarom willen we een alcoholpreventietest voor onze gebruikers introduceren.”

“Technologische innovatie en veiligheid zijn twee fundamentele aspecten in al onze activiteiten en die ons in staat stellen om efficiënte en verantwoorde oplossingen te creëren voor onze gebruikers”, gaat hij verder. “In alle steden waar we actief zijn, werken we nauw samen met de lokale besturen en voeren we tal van acties uit om onze gebruikers te informeren over risicovol gedrag.”