Cedric De Vleeschauwer, General Manager België van Alan

De Brusselse healthtech scale-up Alan Clinic ontwikkelde een digitale kliniek, waarin gebruikers met artsen kunnen chatten over gezondheid, en advies op maat kunnen krijgen rond voeding, slaap en mentaal welzijn. Vanaf 1 december biedt Alan Clinic ook
videoconsultaties aan. Zo laat de dienst leden toe om zeven dagen op zeven een huisarts te consulteren, ook buiten de normale praktijkuren.

“We stellen een doktersbezoek vaak uit als we vermoeden dat er niks ernstig aan de hand is, of we raadplegen dokter Google”, aldus general manager België Cedric De Vleeschauwer. “Zo wordt heel wat informatie verkeerd geïnterpreteerd nemen mensen foute beslissingen, wat veel grotere gezondheidsproblemen kan creëren. Met Alan Clinic verlagen we de drempel om in een vroeg stadium correct advies in te winnen en verlagen we de druk op ons gezondheidszorgsysteem.”

Anno vandaag telt Alan 600 bedrijven als klant en heeft het meer dan 20.000 leden in België, een vijfvoud in vergelijking met deze tijd vorig jaar. Met Alan Clinic wil het bedrijf - na de lancering van een transparante zorgverzekering vorig jaar - nu een volgende stap zetten in haar missie om gezondheidszorg persoonlijker, proactiever en holistischer te maken. “We zijn nu echt een one-stop health partner voor onze leden”, besluit De Vleeschauwer.