Apicbase, een hospitality tech scale-up die in 2017 werd opgericht door chefkok Julien Burlat, Carl Jacobs, Pieter Wellens en Kim Rothuys, heeft in Series A-ronde, geleid door Volta Ventures, 4 miljoen euro groeikapitaal opgehaald bij bestaande investeerders en een aantal business angels.

Het gaat ontzettend hard voor de hospitality tech scale-up: door de digitale acceleratie in de hospitality & food-sector slaagde Apicbase erin een groei van 100% te laten optekenen. Het SaaS-platform wordt vooral ingezet door restaurantketens, ghost kitchens en grote cateringbedrijven om hun supply chain te vereenvoudigen via de cloud, inzichten in big data, geautomatiseerde berekeningen,…

Het verse groeigeld zal worden ingezet voor het verder optimaliseren en innoveren van de drie kerneigenschappen van het restaurant management platform, zijnde usability, scalability en forecasting via artificiële intelligentie. Daartoe zullen onder meer nieuwe developers worden aangetrokken. Tegen eind 2022 wil Apicbase zijn personeelsbestand in New York, Londen en Amsterdam verdubbeld hebben.