Jonas Dhaenens, CEO van team.blue

Het Italiaanse iubenda, één van Europa's toonaangevende privacy- en compliance-tools voor kmo’s, wordt overgenomen door de Belgische hostinggroep team.blue. Eerstgenoemde bedrijf bestaat sinds 2011 en is wereldwijd actief in meer dan 100 landen waar het ruim 80.000 klanten telt. Door de krachtenbundeling met team.blue samen te werken, dat zelf 2,5 miljoen klanten heeft en de laatste jaren is uitgegroeid tot één van de grootste webhosters van Europa, wil het Italiaanse bedrijf zijn succesvolle groeiverhaal consolideren en zijn internationale expansie in de e-compliance business verder versnellen. CEO Andrea Giannangelo en CTO Domenico Vele blijven ook in de toekomst de leiding nemen over iubenda.

“Bij onze oprichting in 2011 geloofde niemand hoe belangrijk privacy compliance zou worden”, aldus Andrea Giannangelo, CEO van iubenda. “Vandaag hebben we een sterke aanwezigheid opgebouwd in een gigantische markt. Toestemmingsbanners, privacybeleid en T&C's maken vandaag deel uit van basic web en mobiele toolkits, net als domeinnamen en hosting.”

“In de afgelopen 20 jaar is team.blue uitgegroeid tot de toonaangevende digitale enabler voor kmos in heel Europa”, vult Jonas Dhaenens, founder en CEO van team.blue, aan. “Vandaag breiden we ons productaanbod verder uit, zodat we samen met onze klanten kunnen blijven groeien.”