Yonca Braeckman, founder en CEO van Impact Shakers

Het Gentse Impact Shakers, dat een Europees ecosysteem voor impactondernemers wil uitbouwen, start met de Impact Shakers Accelerator een virtuele, negen maanden durende accelerator voor ondervertegenwoordigde oprichters. Bedoeling is om hun impact start-up te helpen groeien en op te schalen.

Om de acht Europese bedrijven die geselecteerd zullen worden te financieren, heeft Impact Shakers een eigen microfonds opgericht dat in elk van de start-ups 25K zal investeren. Het kapitaal wordt via het publiek opgehaald en is ook gericht op diversificatie van investeerders.

“Wij geloven dat inclusief ondernemen met impact de beste hefboom voor verandering is”, aldus Impact Shakers-founder en -CEO Yonca Braeckman. “Toch blijven toegang tot fondsen en ondersteunende netwerken de belangrijkste obstakels voor ondervertegenwoordigde oprichters. Dit jaar bouwen we, naast community,
mentor- en ontwikkelingsactiviteiten, financiering in onze programmering in, want zolang we niet de juiste financieringsoplossingen bieden, blijft de impact op het ondernemers ecosysteem beperkt.”

Deelnemers aan de accelerator krijgen ook een aandeel in Impact Shakers aangeboden. Zo hebben ze wederzijds gevestigde belangen – ook wel skin in the game genoemd – om het succes van elk deelnemend bedrijf te verzekeren.