Vanaf nu kan kan iedereen zijn stem uitbrengen op één van de 48 Europese duurzame, inclusieve impact start-ups die meedingen naar de Impact Shaker Awards.

Opvallend: bijna de helft (48%) van de start-ups die zich kandidaat stelden (uit in totaal 48 landen) heeft een oprichter die zich identificeert als vrouw, 30% van de founders heeft dan weer een migratieachtergrond.

De laureaten van de Impact Shakers Awards – in totaal twaalf categorieën – worden uitgenodigd voor Raise Alternative Funding, een bootcamp om alternatieve financiering op te halen. Maar belangrijker is wellicht dat de winnaars toegang krijgen tot unieke en relevante netwerkopportuniteiten.

Impactgedreven start-ups worden vandaag vaak minder serieus genomen als bedrijf

Met deze awards wil Impact Shakers vooral het vooroordeel uit de wereld helpen dat impact en winstgevendheid tegenpolen zouden zijn. “Impactgedreven start-ups worden vandaag vaak minder serieus genomen als bedrijf”, stelt Yonca Braeckman, de Belgische CEO van Impact Shakers “Wij willen aantonen dat er nu al bijzonder veelbelovende en succesvolle duurzame en inclusieve start-ups uitblinken in de Europese markt.”

De stemming loopt tot 18 juni, drie dagen later worden de winnaars al bekendgemaakt.