Jos Vermeiren, gedelegeerd bestuurder van Unizo Oost-Vlaanderen

Ook voor de tweede editie van Innovatieve Starterssteun (ISS) slaan UNIZO Oost-Vlaanderen en VLAIO de handen in elkaar. Starters met een innovatief idee kunnen zich vanaf vandaag aanmelden en bij de opmaak van het dossier begeleid worden door een UNIZO-coach, om zo de slaagkansen van hun kandidatuur te vergroten.

Uiteindelijk zullen 15 geselecteerde ondernemers hun idee mogen pitchen, waarbij ze kans maken op een premie van 50.000 euro. Kandidaten kunnen zich nog tot 2 maart aanmelden.

“In 2021 was Innovatieve Starterssteun een groot succes, daarom herhalen we dit initiatief”, verduidelijkt Jos Vermeiren, gedelegeerd bestuurder van Unizo Oost-Vlaanderen. “Met dit programma wil de Vlaamse regering meer starters over de streep trekken om grensverleggend en innovatief te zijn en een sterk groeitraject in te zetten.”

Enerzijds richten we ons tot start-ups, anderzijds kunnen gevestigde ondernemers die op een idee broeden – onder bepaalde voorwaarden – ook voor de premie in aanmerking komen. Belangrijk is dat de kandidaat-ondernemers een pioniersrol vervullen in hun marktsegment en nog in de start-up-fase zitten”, aldus Vermeiren.