InspiringFifty Belgium, de non-profit organisatie die streeft naar meer vrouwen in managementposities binnen de technologiesector, gaat voor de tweede maal op zoek naar vijftig Belgische vrouwelijke rolmodellen. Zoals CEO’s en founders van tech bedrijven, of CTO’s en CIO’s van grotere organisaties.

Vanaf vandaag - niet toevallig Internationale Vrouwendag - kan iedereen zichzelf of een leading tech lady nomineren. De jury, met daarin onder meer Françoise Chombar (Melexis), Marion Debruyne (Vlerick Business School) en Thierry Geerts (Google), zullen de kandidaten wikken en wegen en op 6 oktober de InspiringFifty 2022 bekendmaken. De organisatie streeft dit jaar naar meer dan 200 nominaties.

“We willen de stereotypes die bij mensen heersen de wereld uit helpen en ervoor zorgen dat ze vrouwen bewust betrekken wanneer nieuwe managementfuncties ingevuld worden”, aldus Elke Kraemer, oprichter van InspiringFifty Belgium.

Het beeld dat je als vrouw geen manager zou kunnen zijn, of dat het moeilijker is, moet doorbroken worden. Vrouwen zijn met hun kennis en/of soft skills een broodnodige aanvulling op de typische IT-profielen, en ook ook zonder STEM-achtergrond kunnen ze een succesvolle carrière in tech uitbouwen. Verschillende studies tonen bovendien aan dat een gezonde mix een bedrijf alleen maar ten goede komt. Hierbij denk ik vooral aan de innovatiekracht van tech bedrijven die gepaard gaat met diversiteit.”