Dott sloot zijn Serie B-ronde af op 133 miljoen euro

Uit cijfers van het Amsterdamse full-service finance bureau EBITWISE blijkt dat de investeringen in Nederlandse start-ups en scale-ups in het eerste kwartaal van dit jaar een nieuwe recordhoogte bereikte: er werd in Q1 2022 voor maar liefst 1,25 miljard euro aan investeringskapitaal opgehaald, tegenover 715 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2021. Met name duurzame en on-demand oplossingen deelden in de koek: investeerders staken vooral geld in Nederlandse start-ups en scale-ups die actief zijn op het terrein van biotech, duurzame energie, AI, Web 3.0, agritech, food health en employee experience.
Een van de opvallende Nederlandse kapitaalinjecties was de 62,2 miljoen euro aan vers geld voor Dott, een micro-mobiliteitsbedrijf dat met dat bedrag de teller van zijn Serie B-ronde zag oplopen tot 133 miljoen.

Overigens ligt het uiteindelijke bedrag nog een stuk hoger, want logischerwijs worden alleen de start-ups en scale-ups in rekening gebracht die die de hoogte van hun investeringsronde bekend hebben gemaakt. Ruim 60 bedrijven deden dat bijvoorbeeld niet.