Het team van FixForm

Dankzij een samenwerking met de Leuvense PropTech start-up FixForm kunnen medewerkers en businessklanten van KAA Gent voortaan via (meer dan 400) QR-codes in het stadion doorgeven wanneer ze op een probleem botsen. KAA Gent is de eerste Belgische club die deze innovatie introduceert.

“De Ghelamco Arena is met zijn meer dan 20.000 zitjes, ruim 1000 deuren, tientallen sanitaire blokken en passages een logistieke puzzel”, aldus Dirk Piens, directeur Infrastructuur & Wedstrijdorganisatie, en Christophe Dely, IT-verantwoordelijke. “De uitdaging was niet enkel om problemen op te lossen, maar vooral om ze efficiënt in kaart te brengen en op te volgen.”

“Via ons laagdrempelig systeem kunnen businessklanten en medewerkers foto’s en een beknopte beschrijving doorsturen wanneer ze een probleem zien”, legt Thomas Vanhumbeeck, co-founder en CEO van FixForm, uit. “Vervolgens kan het facility team via het dashboard bepalen hoe belangrijk het is om meteen actie te ondernemen. Iedereen praat over smart buildings, maar veel mensen beseffen niet dat ze de beste sensoren al in huis hebben: de mensen die er rondlopen.”