Binnen de nieuwe dochteronderneming DISCAI zal de bank- en verzekeringsgroep KBC Group zijn innovatieve toepassingen rond artificiële intelligentie bundelen en commercieel beschikbaar stellen. De eerste fintech-tool zal worden ingezet in de strijd tegen witwassen. Begin 2021 had KBC al aangegeven zijn technologie beschikbaar te willen stellen in het kader van zijn Bankinsurance-as-a-Service filosofie.

“Binnen KBC hebben we de voorbije jaren belangrijke expertise opgebouwd op het vlak van artificiële intelligentie”, aldus Johan Thijs, CEO van KBC Group. “Meer dan honderd gespecialiseerde AI-medewerkers zijn dagelijks bezig met het ontsluiten van het gigantische potentieel van deze technologie. Ik ben ervan overtuigd dat de knowhow die we samenbrengen in DISCAI heel wat bedrijven en organisaties in diverse sectoren zal helpen.”

KPMG staat in voor het aantrekken van geïnteresseerde B2B-partijen. “Als implementatiepartner zullen we onze expertise in technologie, bankieren en ons internationaal netwerk inzetten”, vertelt Harry Van Donink, CEO van KPMG België. “Net als KBC omarmt KPMG innovaties in technologie om bedrijfsprestaties en -efficiëntie te verbeteren. Deze alliantie is bovendien een strategische stap die ons marktleiderschap in fintech en technologie verstevigt.”