Voormalig Grand Slam-winnares Kim Clijster gaat Marc Coucke en Niels Destadsbader achterna door in padel te investeren. Dat is te zeggen: Clijsters had al enkele velden in haar Kim Clijsters Academy in Bree, maar stapt nu in het startkapitaal van de Limburgse start-up Pablo. De ex-nummer één van de wereld bracht bij de oprichting vorig jaar 11.000 euro van het in totaal 50.000 euro startkapitaal in. Hoofdaandeelhouder is oprichter Brahim Boulbahaiem, serie-ondernemer en zelf ook fervent padelspeler, die steeds vaker vaststelde dat op gebied van toegangscontrole flink gesjoemeld wordt op padelvelden.

De groep niet-betalers maakt maar liefst 30% uit van het totaal aantal gebruikers. “Steeds vaker kreeg ik van vrienden te horen dat niet-betalende spelers een padelterrein innamen. Dit terwijl mijn vrienden wel lid waren maar dus niet konden spelen”, bevestigt Clijsters.

Daarom ontwikkelde Boulbahaiem een hard- en softwaresysteem met gezichtsherkenning en beeldanalyse, dat overigens eerst werd uitgetest in de Kim Clijsters Academy. Per jaar kan deze oplossing een padelclub zo’n 2.000 tot 6.000 euro per terrein extra opleveren, waarmee de investering zichzelf snel terugverdient. Pablo wil tegen eind dit jaar al minstens 100 padelterreinen in Vlaanderen uitrusten met zijn nieuwe technologie.