Marc Coucke

Durbuy, la plus petite ville du monde, krijgt steun van Proximus en La Petite Merveille (LPM), het bedrijf van Bart Maerten en Marc Coucke, om zijn connectiviteit te versterken en innovatie te stimuleren. Heel concreet moet dit partnerschap Durbuy naar de kopgroep in Wallonië loodsen op het vlak van netwerkconnectiviteit, door een versnelde uitrol van glasvezel en een algemene verbetering van de mobiele dekking in en rond de stad. Op mobiel vlak is Proximus van plan om zo snel mogelijk 5G te activeren.

Het grotere doel is om, waar relevant, nieuwe technologieën als AR of VR te integreren in verschillende toeristische attracties of toepassingen en zo een digitale ervaring te bieden aan bewoners, toeristen en bezoekers.

“We hadden al ambachtelijke winkeltjes, lokale zaken, hotels, restaurants, gîtes en kwalitatieve toeristische infrastructuren”, aldus Philippe Bontemps, burgemeester van Durbuy. “Nu kunnen we extra gebruiksgemak aanbieden door te investeren in 5G en glasvezel.

Met Alychlo investeren we in initiatieven waarin duurzaamheid en ondernemerschap centraal staan. In Durbuy komt dat alles samen”, aldus Marc Coucke. “Als je naar hier komt, weet je dat je het naar je zin zal hebben. We willen en moeten nu investeren om zowel de ervaring te verbeteren als de service en veiligheid te verhogen. Met Proximus hebben we de ideale en daarenboven lokale partner gevonden om die dromen samen mogelijk te maken. Ik kijk nu al uit naar de nieuwe ervaringen die we onze bezoekers zullen kunnen aanbieden.”