Vlnr: Jef Vandenberghe, Jelle Demeulemeester, Karl Reremoser en Mathieu Mottrie

Innovatie-expert en -consultant Creax lanceert spin-off Mynd, een uiterst geavanceerd en performant AI-gedreven text mining platform dat massa’s tekstdata ongesuperviseerd en onbevooroordeeld analyseert en structureert, zodat gebruikers hier strategische inzichten kunnen uit filteren. Creax ontwikkelde het platform op basis van meer dan 22 jaar ervaring in onderzoeksgedreven strategische consultancy.

“Als het om data gaat, denken bedrijven vooral aan cijfers, maar die zijn maar een deel van het verhaal”, aldus Mynd-COO Jelle Demeulemeester. “Ze beschikken ook over een schat aan tekstuele data: wetenschappelijke papers, patenten, blogs, online consumentenfora, interne documenten, sectorrapporten,... Daaruit kunnen ze dankzij Mynd gekwantificeerde inzichten, slimme metrics en onverwachte correlaties halen. Mynd beantwoordt op die manier zelfs vragen die bedrijven zichzelf niet stellen.

Gaandeweg realiseerden we ons ook dat Mynd breder kan worden toegepast voor AI-gedreven intelligentie in elk domein of elke industrie

De spin-off ontstond als intern ontwikkelde tool van Creax zelf. “Sinds de begindagen biedt Creax op onderzoek gebaseerde innovatie- en R&D-consultancy”, vertelt Mathieu Mottrie, managing director en co-founder van Creax. “Mynd stelde onze ingenieurs in staat om strategische inzichten te verkrijgen uit enorme hoeveelheden tekstdata, die resulteerden in onbevooroordeelde ontdekkingen van zakelijke opportuniteiten.”

“Gaandeweg realiseerden we ons ook dat Mynd breder kan worden toegepast voor AI-gedreven intelligentie in elk domein of elke industrie”, vult co-founder Jef Vandenberghe aan. “Daarom licenseren we Mynd nu als SaaS-platform voor externe partijen.”