Kristel Demotte, Global VP Data Solutions bij Europees IT-bedrijf Cegeka, mag zich een jaar lang ICT Woman of the Year noemen De laureaat van deze wedstrijd van Data News wordt enerzijds door de lezers gekozen, anderzijds door een professionele jury van ex-winnaars en IT-prominenten. Wat de kiezers overtuigde, was haar leiderschap op C-niveau, ondernemerschap en technologische passie. Demotte wil de titel inzetten om een echt rolmodel te zijn voor meisjes en vrouwen in IT.

“Ik ben ongelofelijk trots op de titel ICT Woman of the Year 2022”, aldus de laureate. “Niemand begint aan zo’n parcours zonder stiekem te hopen op de overwinning, maar dit is een droom dit werkelijkheid wordt.”

“Als ambassadrice wil ik laten zien hoe mooi IT is, en hoe immens de mogelijkheden. Je kan van developer naar analist naar project manager gaan, je kan je eigen team runnen, werven, groeien en wereldwijd gaan. Omdat ik met mijn verhaal wil inspireren, zal ik proactief samenwerken met scholen en meisjes van verschillende leeftijden overtuigen dat IT en bij uitbreiding STEM niets is om angst voor te hebben, maar iets positief kan betekenen.”