Webhero biedt Belgische sportclubs zijn nieuwe online Webhero Booking-tool gratis aan, de eerste bookingtool die zo veel functionaliteiten kosteloos bundelt. Het Leuvense bedrijf wil hiermee de verdere digitalisering en professionalisering van de bijna 25.000 officieel erkende sportverenigingen in ons land stimuleren. Kampen boeken en betalen, lidgelden storten, uitrusting aankopen … wordt via de tool allemaal gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

Webhero kreeg al vaker de vraag om dergelijke toepassingen te ontwikkelen voor klanten uit de sportsector, maar dat waren unieke platformen op maat van professionele organisaties – vrijwel altijd te prijzig voor vzw’s.

“We hebben daarom het principe van Webhero toegepast”, aldus Jo Deferm, co-founder en CEO van Webhero. “Het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijk centraal platform dat breed inzetbaar is en alle essentiële elementen bevat om sportkampen, evenementen, lidgelden en de verkoop van extra materiaal af te handelen.”

Daarnaast wordt het bestuur van de sportclub enorm ontlast door het wegvallen van administratieve rondslomp, inningen en opvolging. In de Webhero Booking-tool verloopt dit allemaal digitaal en geautomatiseerd.”