Spaas Kaarsen, een van de belangrijkste Europese spelers op de kaarsenmarkt, is bekroond als Belgisch ambassadeur van de Family Business Awards of Excellence 2022. Die wordt jaarlijks uitgereikt door EY, in samenwerking met FBN Belgium, Guberna, BNP Paribas Fortis en Mediafin. De jury was vooral onder de indruk van het eenduidig leiderschap, de strategie en het duurzaam ondernemerschap van de laureaat. Gaasch Packaging en Nelissen Steenfabrieken waren de twee andere finalisten.

“Familiebedrijven vormen de motor van onze economie en zorgen voor de nodige continuïteit”, aldus Eric Van Hoof, Partner bij EY en verantwoordelijk voor de divisie familiebedrijven. “Spaas Kaarsen, die als vijfde generatie naar de toekomst durft te kijken op heel lange termijn, zal een mooie ambassadeur zijn van de Family Business Award of Excellence.

“Spaas Kaarsen heeft een duidelijke familiale visie ontwikkeld rond waar de familie voor staat en hoe ze deze visie doorvoert in het reilen en zeilen van het familiebedrijf”, vult Guido Vanherpe, CEO van La Lorraine Bakery Group en voorzitter van de jury aan. De actieve familieleden hebben een sterke ondernemersgeest en verantwoordelijkheidszin en hebben zich laten omringen door sterke externe bestuurders.