Bedal, de scale-up met hoofdzetel in het Limburgse Diepenbeek die zich specialiseert in medical devices om katheters te fixeren, haalt 3,25 miljoen euro op om de internationale commercialisatie te versnellen, de productie op te schalen, het productportfolio uit te breiden en een kantoor openen in de VS.

De producten van Bedal werden in 2020 gecertifieerd en sinds 2021 worden ze wereldwijd in meer dan 100 ziekenhuizen gebruikt. Het kapitaal werd opgehaald bij de bestaande investeerders – onder meer LRM en F³ Finance – en het management zelf. Bedal versterkt meteen ook zijn raad van bestuur met dokter Steve Bierman, wereldautoriteit op vlak van katheterzorg en medical devices.

“In de voorbije periode hebben we vijf producten internationaal gelanceerd en wereldwijd distributiecontracten afgesloten”, aldus Alexander Van Damme, CEO van Bedal. “Daarmee hebben we de product-market fit goed kunnen aantonen en geleerd hoe we de producten nog verder kunnen optimaliseren en het portfolio uitbreiden.”