Nico Mullens en Lien Verwimp, founders van Daymaker

Daymaker, een initiatief van het Limburgse ondernemersduo Nico Mullens en Lien Verwimp, wil een online ontmoetingsplaats worden voor mensen die er dezelfde reisvoorkeuren op nahouden. Door het startpunt van elke vakantie te worden, wil de start-up uitgroeien tot het grootste reisinspiratieplatform ter wereld. Daymaker werd ontwikkeld door Appwise en kreeg intussen ook steun van Vlaio. Tegen eind 2022 wil het platform 30.000 gebruikers tellen.

“Tripadvisor, Instagram, reiswebsites en blogs bieden onpersoonlijke, vluchtige of onoverzichtelijke reisinspiratie”, aldus Nico Mullens, co-founder van Daymaker. “Waarom bestaat er geen app waarop je alle tips over een bepaalde bestemming gecentraliseerd terugvindt en aangereikt krijgt op basis van je eigen reisprofiel? Uit die vraag kwam het idee om zelf een platform te ontwikkelen. Onze combinatie van user generated content en matchmaking is dan ook vrij uniek.

“We spreken in deze opstartfase actieve reizigers aan om zoveel mogelijk content aan het platform toe te voegen”, vult co-founder Lien Verwimp aan. “Daarnaast voorzien we de mogelijkheid aan reisorganisaties en toeristische diensten om een businessprofiel aan te maken. Zo is Visit Limburg nu reeds partner.”