(© Urban Gardens)

In de Blaarmeersen verrijst binnenkort een glamping met luxe safaritenten, lodges, een camperpark met vijftig plaatsen en een restaurant. Het project is een initiatief van de West-Vlaamse ondernemer Parcifal Coeman en diens Urban Gardens. Marc Coucke stapt via zijn investeringsvehikel Alychlo mee in het project.

“We maken ons op voor een nieuwe start, voor het toerisme van de toekomst”, aldus Sofie Bracke, schepen van Sport in Gent. “Camping Blaarmeersen heeft zoveel troeven. Midden het groen, maar toch vlak bij ons historisch stadscentrum. De nieuwe uitbater heeft mooie investeringsplannen en zal ongetwijfeld veel toeristen uit binnen- en buitenland aantrekken.”

“Urban Gardens wordt een pareltje, waarbij we drie kernwaarden vooropstellen”, aldus zaakvoerder Parcifal Coeman. We streven naar een gevarieerd aanbod voor elk budget. Er komt een groot camperterrein en heel wat glampingaccommodaties. Urban Gardens wordt een eigentijdse oase van rust op een boogscheut van het stadscentrum, een unieke combinatie.”