(Photo by Anthony Quintano / Flickr)

Twee maanden geleden tuimelde Facebook-founder Mark Zuckerberg nog uit de top tien van rijkste mensen ter wereld, maar door op één dag tijd 11 miljard dollar rijker te worden maakt hij een heuse comeback: hij zou vandaag 76 miljard dollar waard zijn en van de 18de naar de 12de plaats opklimmen op de Bloomberg Billionaires Index.

De reden daarvoor is dat de aandelen van Meta met meer dan 17 procent stegen op de beurs. Om diezelfde reden verloor hij zijn plaats in de top-tien: in februari lieten de Meta-aandelen een recordverlies optekenen op Wall Street en verloor Zuckerberg 31 miljard dollar.

Dat hij nu 11 miljard dollar in één dag verdiende, betekent echter niet dat Zuckerberg op twee oren kan slapen. De aandelenwaarde van Meta blijft lager dan verwacht en het bedrijf kampt met enorme uitdagingen: de concurrentie van TikTok, de moeilijkheid om videocontent te verzilveren en de disruptie van de advertentiebusiness door de nieuwe privacyregels van Apple. Om nog te zwijgen van het feit dat Meta-dochters Facebook en Instagram al een maand geblokkeerd zijn in Rusland omwille van de oorlog met Oekraïne.