Jimmy Pommerenke, founder en CEO van Ceeyu

De Mechelse start-up Ceeyu, leverancier van security oplossingen via een cloudgebaseerd platform, heeft 750.000 euro opgehaald bij PMV, Seeder Fund en een groep business angels. Het kapitaal zal gebruikt worden voor de acceleratie van de productontwikkeling en de go-to-market in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Daarnaast zal het bedrijf een hybride verkoopmodel uitbouwen om naast grote ondernemingen de kmo-markt te bedienen.“Vooral sinds de pandemie willen kmo’s duidelijk investeren in cybersecurity”, aldus Jimmy Pommerenke, founder en CEO van Ceeyu. “Alleen kunnen ze zich doorgaans geen schaarse en dure security consultants veroorloven. In plaats daarvan zoeken ze tools die ze zelf kunnen beheren, en die hen toelaten de risicozichtbaarheid en cyberbeveiliging-kwaliteit sterk te verhogen.”

“Bovendien is er een grote nood aan Europese alternatieven voor de grote Amerikaanse spelers”, gaat hij verder. “Daar zijn twee redenen voor: de steeds strenger wordende wetgeving in Europa waar bedrijven als Ceeyu veel sneller kunnen op inspelen, en de behoefte aan een meer persoonlijke aanpak in een bijzonder complexe cybersecurityrealiteit.”