Joel Sandhu, investment manager bij Top Tier Access

Top Tier Access (TTA) lanceert Buyout Fonds II, waarmee het mikt op de fondsen van Belgische family offices en ondernemers. Dat nieuwe fonds moet het mogelijk maken om met respectabele cheques naar de grote private equity fondsen die doorgaans enkel weggelegd zijn voor institutionele investeerders. Intussen wist TTA al 30 miljoen euro bijeen te brengen, met als doel een eerste closing van 40 à 50 miljoen euro.

“Hiermee is ons tweede buyout fonds nu al even groot als het eerste dat we gelanceerd hebben in oktober 2020”, aldus Joel Sandhu, investment manager bij Top Tier Access. “Het doel is om te blijven fundraisen zodat we in de tweede close in de tweede helft van 2022 boven de 100 miljoen euro eindigen, met de hard cap op 160 miljoen euro.”

“Er is een grote vraag naar een goed aanbod in solide private equity fondsen”, vult Sam Desimpel, managing partner bij Top Tier Access, aan.” En daar zijn goede redenen voor. In tegenstelling tot de beurs, is er bij private equity niet de mogelijkheid om te kopen en te verkopen op het slechtste moment.”