Remote-founders Marcelo Lebre & Job van de Voort

Remote, een Nederlandse HR tech scale-up die een service ontwikkelde waarmee bedrijven eenvoudig personeel in het buitenland kunnen aannemen, heeft maar liefst 150 miljoen dollar aan groeikapitaal opgehaald.

De Serie B-investeringsronde werd geleid door Accel, met medefinanciering van bestaande investeerders Sequoia, Index Ventures, Two Sigma, General Catalyst, en Day One Ventures.

Door deze nieuwe financiële injectie (Remote haalde vorig jaar in totaal 46 miljoen dollar op) wordt het snel groeiende bedrijf, in 2017 opgericht door Nederlander en huidig CEO Job van de Voort en de Portugees Marcelo Lebre, gewaardeerd op meer dan 1 miljard dollar en bereikt het daarmee de status van unicorn. Remote, dat op nauwelijks een jaar tijd groeide van 50 naar ruim 300 werknemers, is vandaag actief in 47 landen maar ambieert wereldominantie en wil daarom in de komende drie maanden uitbreiden naar 80 landen. Opvallend: het bedrijf heeft geen eigen fysiek kantoor, en dat was voor alle duidelijkheid ook voor de coronacrisis al het geval.