Jeroen Ducorney, CCO van Goboony

Het Utrechtse deelplatform voor campers Goboony, dat in december 2021 nog 6 miljoen euro kapitaal ophaalde, is marktleider binnen peer-to-peer verhuur van mobilhomes in België, Nederland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Het gaat nu een samenwerking aan met het Limburgse Dicar Motorhomes, de grootste motorhomeverkoper in de Benelux, die jaarlijks 3000 motorhomes levert.

Familiebedrijf Dicar beseft dat een deelplatform een zegen in plaats van een vloek is voor de sector. “Reizen met de motorhome wordt steeds populairder”, aldus zaakvoerder Dirk van Eyck. “Onze sector verjongt en daarbij komt een gedragsverschuiving. We zien nu al dat het delen van motorhomes om de kosten te drukken, duurzaam in het leven te staan en sneller van model te wisselen, ingeburgerd begint te raken.”

In 2025 wil Goboony één miljoen mensen op pad sturen. De samenwerking van Dicar brengt dat doel weer een stapje dichterbij, onder meer met een nieuw product dat specifiek voor de verhuurdersmarkt werd ontwikkeld: een abonnementsformule die snelle service in de drukke zomermaanden moet garanderen.

“De samenwerking met Dicar zorgt ervoor dat we nieuwe diensten kunnen opzetten om de drempel tot camperbezit verder te verlagen en om camperverhuur nog makkelijker te maken”, aldus Jeroen Ducorney, CCO van Goboony. “Zo bieden we waarde aan elkaars netwerk.”