Edgard Vermeersch, founder & CEO van Itineris

Het New Yorkse Departement voor Milieubescherming (DEP) gaat aan de slag met UMAX, de innovatieve softwareoplossing van de snelgroeiende Gentse scale-up Itineris. De implementatie past in de digitaliseringsslag van het departement, dat de 9 miljoen inwoners van New York dagelijks van meer dan een miljard liter proper drinkwater voorziet. Door automatisering van de bedrijfsprocessen wil het DEP dat nog beter gaan doen. Het project werd met succes afgerond, hoewel orkaan Ida én corona-restricties tijdens het go-live weekend voor heel wat kopzorgen (en vernielingen) zorgden.

We zijn verheugd dat DEP ons het vertrouwen heeft gegeven om hen te begeleiden en zo een nog betere dienstverlening te kunnen bieden aan de inwoners van New York City

“Met Itineris hebben we een echte partner gevonden”, aldus Cecil McMaster, Chief Information Officer bij DEP. “Dankzij hun focus op de nutssector kennen zij onze uitdagingen en bedrijfsprocessen door en door. Een verouderd computersysteem omzetten naar een moderne, cloud-gebaseerde softwareoplossing is een complexe opdracht maar de samenwerking tussen ons team en dat van Itineris is uitstekend verlopen.”

“Water- en energiebedrijven in de VS zijn een enorme inhaalbeweging aan het maken”, vult Edgard Vermeersch, founder en CEO van Itineris, aan. “Voor meer en meer bedrijven wordt het moderniseren en automatiseren van hun bedrijfsprocessen een topprioriteit. We zijn verheugd dat DEP ons het vertrouwen heeft gegeven om hen te begeleiden en zo een nog betere dienstverlening te kunnen bieden aan de inwoners van New York City. DEP is een echte leider in de watermarkt, en we zijn trots hen tot onze klanten te kunnen rekenen.”