Alain Parthoens, managing partner bij Newton

Biotech durfkapitaalbedrijf Newton Biocapital kondigt met NBC II een nieuw fonds aan dat, net als het in 2017 opgerichte NBC I, zal focussen op (pre)klinische bedrijven die werken rond chronische ziekten. NBC II zal voortbouwen op de succesvolle beleggingsstrategie van NBC I, dat onder meer aan de wieg stond van vier heel veelbelovende academische spin-offs. NBC II rondde een eerste investeringsronde af met een kapitaal 50 miljoen euro, maar dat moeten er op termijn 150 miljoen worden.

“Deze eerste succesvolle eerste investeringsronde van NBC II werd mogelijk gemaakt door de steun van onze investeerders, in het bijzonder SFPI/FPIM, de Belgische participatie- en investeringsmaatschappij die zich opnieuw engageert als belangrijke steunpijler”, aldus Alain Parthoens, managing partner bij Newton.

Met NBC II blijven we inzetten op de synergie tussen de complementaire regio’s Europa en Japan, omdat we die zien als een differentiërende meerwaarde voor waardecreatie. We engageren ons om onze portfoliobedrijven uitzonderlijke opportuniteiten te bieden door hen in contact te brengen met internationale investeerders en farmaceutische bedrijven.”