De nieuwe alliantie Syndicate One verenigt 32 technologie-ondernemers, start-up CxOs, professionele investeerders en innovatie-experts. Samen willen zij Belgische start-up founders én het ecosysteem voorzien van slim zaaikapitaal, relevant mentorschap en toegang tot een uitgebreid internationaal netwerk.

De leden komen uit sterke groeibedrijven als Showpad, Deliverect, Cowboy en Adyen, maar ook uit investeringsbedrijven als Eurazeo, Speedinvest en Augmentum Fintech. Onder meer de oprichters van succesvolle technologiebedrijven als Collibra en Datacamp zullen optreden als mentoren en financiële backers.

“België heeft een rijke en diverse talentenpool, en talrijke fondsen die kapitaal kunnen pompen in de groei van innovatieve ondernemingen”, aldus Laurens De Poorter, mede-oprichter van Syndicate One en durfkapitalist bij Kraken Ventures. “We merken echter ook dat er voor ambitieuze ondernemers in de vroege stadia niet genoeg opties bestaan om smart capital op te halen van ervaren operatoren en specialisten, en dat er behoorlijk veel marktfragmentering is die de groei van België als tech scale-up hub in de weg staat. Met Syndicate One willen we dat veranderen.”

Met Syndicate One willen we Belgische ondernemers toegang geven tot begeleiding door ervaren founders en operatoren, relevante coaching door experts in hun vak, en het kapitaal dat ze nodig hebben om hun ideeën en prototypes om te vormen naar hoge-groeibedrijven”, besluit Laura Warnier, Chief Growth Officer bij de Oostenrijkse edtech unicorn GoStudent.