Investeerder Marc Coucke strikes again in de sector van leisure en entertainment. Samen met zijn zakenpartner, de Oostendse vastgoedkoning Bart Versluys, heeft hij namelijk luxehotel La Réserve in Knokke overgenomen. De ambities zijn groot, want de nieuwe eigenaars willen van het resort, dat in 1948 werd gebouwd en in 2007 door een nieuwbouw vervangen, het paradepaardje van de hele Belgische kust maken.

De voornaamste ambitie is om de glorie van weleer, toen internationale sterren als Frank Sinatra, Edith Piaf en Jacques Brel er te gast waren, in ere te herstellen. Heel concreet wil het duo binnen de drie jaar een ultieme ster, zodat La Réserve zich een vijfsterrenhotel mag noemen.

In 2018 doken voor het eerst geruchten op dat Eddy Walravens, de vorige eigenaar van het iconische hotel, zocht naar een kandidaat-koper. Er ging toen de ronde dat hij daarbij dacht aan een overnamebedrag van 50 miljoen euro. De nieuwe eigenaars willen niet kwijt hoeveel ze betaald hebben voor La Réserve, wél dat ze zeven miljoen euro veil hebben voor de renovatieplannen en een grondige upgrade die over drie tot maximum vijf jaar gefinaliseerd moeten zijn. Door de coronapandemie zag het hotel zijn inkomsten flink dalen, maar de nieuwe eigenaars hebben het volste vertrouwen in Walravens die La Réserve operationeel blijft leiden.