Veerle Van den Bosch & Ann Keuleers, founders van Onbeperkt Jobstudent

Na een geslaagd pilootproject gaat HR-matchmaker Onbeperkt Jobstudent bij Antwerpse bedrijven op zoek naar ruim 60 vakantiejobs voor jongeren met een beperking. De idee erachter is enerzijds dat die jongeren mits de juiste ondersteuning de job perfect zouden aankunnen en anderzijds dat veel werkgevers het in de huidige krapte op de arbeidsmarkt moeilijk hebben om voldoende werkkrachten te vinden. In het verbinden van deze werkgevers en jongeren ziet Onbeperkt Jobstudent zijn toegevoegde waarde.

“Er zit heel wat talent verborgen bij jongeren met een beperking of chronische ziekte”, aldus Veerle Van den Bosch, co-founder van en matchmaker bij Onbeperkt Jobstudent. “Een vakantiejob op maat levert hen niet alleen een extra zakcent op, maar siert ook hun CV. Bedrijven leren dan weer hoe om te gaan met medewerkers met een beperking. We vertrekken vanuit motivatie en passie en zoeken naar mogelijke vakantiejobs zonder dat we de beperkingen van de jongeren uit het oog verliezen.”

Dit jaar beperkt de matchmaking zich nog tot arrondissement Antwerpen, maar het is de ambitie van Onbeperkt Jobstudent om studentenarbeid meer toegankelijk te maken voor jongeren met een beperking of chronische ziekte over heel Vlaanderen.