Lode Uytterschaut (Start it X) & Jan Van Steen (Omnia Travel)

Waarom naar Silicon Valley trekken om ondernemersinspiratie op te doen als we in eigen land zoveel pioniers en innovatiekampioenen hebben? Vanuit die insteek lanceren Omnia Travel en Start It X de ‘Innovation Trip, Made in Belgium’, een driedaagse reis langs en achter de schermen van het innovatieve kruim en de technologische kampioenen van de Belgische bedrijfswereld. Het gaat dan onder meer om Barco, Pairi Daiza, imec, KBC en Port of Antwerp, waarbij captains of industry zullen fungeren als gelegenheidsgids.

“In het buitenland hebben de grote, tot de verbeelding sprekende techbedrijven experience centers die voor iedereen toegankelijk zijn”, aldus Lode Uytterschaut, oprichter en CEO van Start it X. “Met onze ‘Innovation Trip, Made in Belgium’ geven we ondernemers op onze beurt een unieke toegang achter de schermen. Geen gids die telkens hetzelfde vertelt, maar de founders en de CEO’s zélf die tijdens de trip open en bloot hun eigen struggles en toekomstambities delen met de ondernemers.”

Voor de geïnteresseerden: de eerste ‘ondernemerssafari’ vindt eind oktober plaats en richt zich op een publiek van ondernemers en C-levels bij Belgische bedrijven. Het aantal deelnemers is begrensd op 25.