Het Limburgse Aerial Precision, dat grensverleggende 3D-sensormodules voor drones maakt die kwalitatieve 3D-kaarten genereren, krijgt uitbreidingsfinanciering van de Belgisch-Limburgse investeringsmaatschappij LRM en de Nederlands-Limburgse ontwikkelingsmaatschappij LIOF. Het is de eerste gezamenlijke investering van de maatschappijen, die in totaal 760.000 euro bedraagt.

De financiële ondersteuning zal Aerial Precision de komende twee jaar inzetten voor de uitbreiding van het productassortiment, softwareontwikkeling, bescherming van de technologie en commerciële groei.

“De combinatie van een gedreven team én de uiteenlopende toepassingsgebieden van deze unieke sensormodules en hun technologie voor de dronesector, maakt dat LRM veel potentieel ziet in Aerial Precision”, zegt Tom Vanham, CEO van LRM. “Het bedrijf kadert perfect binnen onze industrie 4.0-focus en ons geloof in het potentieel van de snelgroeiende drone-sector. We zijn bovendien heel blij dat dit de eerste investering is die we samen met onze Nederlands-Limburgse evenknie doen. Dat strookt met onze gezamenlijke euregionale ambities.”

Aerial Precision heeft op dit moment drie mensen in dienst. Tegen 2024 zullen dat er acht zijn.