New Vision, dat een nieuw model wil aanbieden voor oogheelkundige behandelingen en ingrepen, ambieert een nationaal netwerk van oogcentra en heeft nu 3 miljoen euro opgehaald om die ambitieuze plannen waar te (helpen) maken.

Het kapitaal wordt voorzien door Buysse & Partners, dat vooral brood ziet in het innovatieve karakter van het project: hoogkwalitatieve en laagdrempelige oogheelkundige zorg buiten de muren van een klassiek ziekenhuis én volgens de internationale veiligheidsnormen. “Buysse & Partners ziet een voortrekkersrol in het model van New Vision en wil een actieve rol spelen in deze trend in de gezondheidszorg”, zegt Johan Buyle, partner in het investeringsbedrijf.

Concreet wil New Vision, dat in 2015 het levenslicht zag, eind 2016 in Heusden-Zolder een eerste oogkliniek opende en intussen twee vestigingen telt, de komende vijf jaar mar liefst tien nieuwe vestigingen openen. Hier zullen relatief eenvoudige oogoperaties zonder wachttijden uitgevoerd worden, zodat er meer ruimte vrij komt in de ziekenhuizen om de complexere operaties uit te voeren.