Klaas Arnout (CEO) en Sandra Maes (COO) van Basalte

Het Merelbeekse Basalte, dat design domotica ontwikkelt voor slimme luwewoningen, kreeg een stevige kapitaalinjectie van het Duitse investeringsfonds EMH Partners. Die moet het bedrijf helpen uitgroeien tot ’s werelds eerste luxedesignmerk voor smart homes.

In totaal heeft EMH Partners meer dan 1 miljard euro onder beheer. Het investeringsfonds is actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar investeert nu voor de eerste keer buiten die regio.

“Voor ons is dit een heel belangrijke stap om ons enorm groeipotentieel te kunnen waarmaken”, aldus Klaas Arnout, founder en CEO van Basalte. “De tijd was rijp om een nieuwe fase aan te boren in ons groeiproces.”

“De komst van EMH Partners geeft ons financiële vleugels”, vult Basalte-COO Sandra Maes aan. “Ons doel is om het eerste wereldwijde luxe designmerk in de wereld van smart homes te worden. Met deze investering kunnen we onze groei nog meer aanzwengelen en meer zichtbaarheid verwerven. We zullen ons productportfolio verder uitbreiden en extra mensen aanwerven. Ook de Amerikaanse markt gaan we verder aanboren.”