Jean Paul Gueneau de Mussy, Adriaan Debruyne en Johan Bonner (Material Mastery)

Op de oude Vynckier-site langs de Nieuwevaart in Gent is de circulaire incubator circômplex geopend, een ruimte van 5.000m² waarin start-ups, gevestigde waarden en onderwijsinstellingen kunnen experimenteren, innoveren en samenwerken. Een coalitie van Gentse circulaire pioniers wil er een uitvalsbasis uitbouwen voor circulaire economie en cleantech in de regio.

“Gent heeft de reputatie van een progressieve stad te zijn die openstaat voor groene initiatieven en waar creativiteit en innovatie volop worden gestimuleerd”, aldus Johan Bonner, een van de initiatiefnemers van circômplex.

“Een ideale voedingsbodem voor circulaire economie zou je denken, maar helaas wordt er op dat vlak nog veel te weinig ondernomen om de nodige impact te genereren. Er is al veel over circulaire economie gepraat, maar nu wordt het stilaan tijd om ook eens wat te gaan doen.

Johan Bonner richtte samen met Adriaan Debruyne en Jean Paul Gueneau de Mussy vorig jaar de firma Material Mastery op, dat dit project trekt met organisaties als GLIMPS.bio en Studio AMA.