Bart Smeets, co-founder van Dataroots

De Antwerpse start-up AAPI is een all-in-one planningstool voor horecaondernemers. De ontwikkelaars werken nu samen met AI-expert Dataroots en visualisatieplatform Cumul.io om de immense hoeveelheid bedrijfsdata om te zetten in waardevolle inzichten. Voor een sector onder druk kunnen die heel welkom zijn.

“Horeca-uitbaters zitten op een zee van data omtrent personeel, loonkost, omzet en marges, maar de inzichten daaruit komen zelden naar boven”, vertelt Tom De Pauw, zaakvoerder van AAPI. “Zelfs voor zij die gericht zoeken is het lang graven naar de juiste cijfers. Dat willen wij verhelpen.”

In een volgende fase moet de planningstool uitbaters ook helpen om hun personeelsplanning te automatiseren en sneller, praktischer en rendabeler op te stellen. “Al na enkele maanden analyse kan een horeca-onderneming rendabeler worden”, aldus Bart Smeets, co-founder van Dataroots. “Met AI zijn we namelijk perfect in staat om met behulp van operationele data een optimale personeelsplanning te suggereren.”