V-Bio Ventures heeft een Serie B-financieringsronde van 80 miljoen euro afgesloten voor zijn portefeuillebedrijf Precirix. Nieuwe investeerders waren INKEF Capital, Jeito Capital en Forbion. Met het kapitaal zullen hoog precisie radiotherapeutische producten tegen kanker worden gefinancierd. Daarnaast zal Precirix zijn platform verder versterken en nieuwe productkandidaten, linkers en maakprocessen genereren.

De intrede van drie toonaangevende VC-fondsen in de gezondheidszorgsector, versterkt onze internationale aandeelhoudersbasis aanzienlijk

“De intrede van drie toonaangevende VC-fondsen in de gezondheidszorgsector, versterkt onze internationale aandeelhoudersbasis aanzienlijk”, aldus Ruth Devenyns, CEO van Precirix. “De investering stelt Precirix in staat om zijn groeitraject te versnellen en het technologieplatform verder te valideren en te verbreden.”

De financiering is een erkenning van de sterke prestaties van het bedrijf in de afgelopen jaren”, vult Christina Takke, Managing Partner bij V-Bio Ventures, aan. “We zijn verheugd deel uit te maken van deze reis sinds we in november 2018 de Series A-ronde mee geleid hebben en blij dat internationaal gerenommeerde investeerders het aandeelhouderschap versterken. Zo kan het bedrijf hoognodige therapieën dichter bij de patiënten brengen.