Mattias Decuypere (Rayon), Anders Asarby (Smartmat) en Stéphane Ronse (Foodbag)

Smartmat, het bedrijf achter de Belgische maaltijdboxen van Foodbag, start vandaag met online supermarkt Rayon. Daar kunnen klanten hun virtuele winkelmand vullen, waarna de boodschappen daags erna aan huis worden geleverd. De focus ligt op seizoensproducten en kwalitatieve ingrediënten van Belgische en Europese bodem. De productieruimte bevindt zich in Antwerpen en de levering gebeurt door een eigen koerierdienst.

We zijn een op-en-top Belgisch bedrijf, dus leveren we in heel België”, aldus Mattias Decuypere, Business Unit Manager van Rayon. “We werken samen met veel leveranciers en producenten uit België en omringende landen, die we goed kennen. We brengen graag het verhaal over de herkomst van hun producten en kiezen vaak voor minder bekende merken, die minstens dezelfde kwaliteit als de grotere merken bieden.”

Smartmat wil met Rayon zo een sterk Belgisch e-commerce verhaal uitbouwen. “We verwachten de komende jaren een shift in het retaillandschap”, licht Smartmat-CEO Stéphane Ronse toe. “Verse voeding is na elektronica en kleding de volgende golf in e-commerce. Steeds meer mensen bestellen hun boodschappen online, omdat het hen zo veel tijd uitspaart. Met Rayon willen we mensen aanspreken die graag Belgisch kopen en houden van gemak, kwaliteit en topservice.”