Topvoetballer Dries Mertens staat mee aan de wieg van een nieuwe beleggingsvennootschap die F3 Finance PE II werd gedoopt. Naast een financiële injectie - hoeveel precies is niet geweten - blijft zijn inbreng naar verluidt beperkt.

Sterkhouder bij Napoli én de Rode Duivels Dries Mertens richt mee F3 Finance PE II op, een beleggingsvennootschap waar ook enkele van de rijkste Belgische families instappen (zoals de Mévius, Voeten en Reyntiens). Nog aan het stuur staat Eric Spaas, één van de eerste financiële specialisten die focuste op family offices. Het startkapitaal van F3 Finance PE II bedraagt acht miljoen euro.

Dries Mertens -die bij zijn Italiaanse club met een jaarloon van 4,5 miljoen euro één van de grootverdieners is, komt niet helemaal onbeslagen op het ijs. De topschutter van Napoli is via zijn echtgenote Kat Kerkhofs al actief in enkele kleinere Belgische vennootschappen. De vraag is natuurlijk of hij op termijn ook serie-investeerder wordt, zoals bijvoorbeeld Vincent Kompany of collega-Rode Duivels. (Bron: derijkstebelgen.be)