Het Gentse SaaS-bedrijf Zero Friction, in 2018 opgericht door Wim Jacobs, Yoni Nijs en Lars van Elewijck, heeft kapitaalsinjectie van 2,3 miljoen euro gekregen. Naast de huidige investeerders deed vooral de Nederlandse impactfonds SHIFT Invest een duit in het zakje.

Momenteel is Zero Friction, dat een digitaal en innovatief SaaS-platform bouwde dat warmteleveranciers en gebouwbeheerders ondersteunt met onder meer administratieve en afrekenprocessen, actief in de Benelux-warmtemarkt waar het meer dan 50 klanten bedient.

Het verse groeikapitaal zal worden gebruikt om het team uit te breiden, het Zero Friction-platform te voorzien van extra functionaliteiten en de stap naar onder meer Scandinavië, Duitsland en Frankrijk te zetten.

“Het Zero Friction-platform brengt digitale transformatie naar de bestaande en nieuwe warmteleveranciers”, verduidelijkt CEO Wim Jacobs. “Dit met een zeer belangrijke nadruk op (eind)klantervaring en het mogelijk maken van de warmtetransitie tegen een betaalbare kostprijs - een enorme verschuiving ten opzichte van hoe traditionele oplossingen omgaan met meteruitlezing, facturatie en klantinteractie. Met SHIFT Invest aan boord willen we onze ontwikkelingen nog verder versnellen zodat we de warmtetransitie in Europa maximaal kunnen ondersteunen.