Trucksters, een expeditiebedrijf dat lange-afstands FTL-diensten aanbiedt via een innovatief Big Data en Artificial Intelligence-gebaseerd relaissysteem voor zware vrachtwagens, heeft 8 miljoen euro aan nieuwe financiering opgehaald in een serie A-ronde geleid door de huidige investeerders. Dat komt bovenop de 6,3 miljoen euro die in deel één van de ronde werd opgehaald, waardoor het totaal op 14,3 miljoen euro komt.

De Spaanse start-up, met hoofdzetel in Madrid, verwacht dit jaar nog zijn omzet te verzesvoudigen – tot 30 miljoen euro. De kapitaalinjectie zal dan ook vooral dienen om dat mogelijk te maken, door het technologieteam te verdrievoudigen, vervoerders in staat te stellen hun ritten eerder op te laden en nieuwe corridors uit te breiden. Trucksters, opgericht in 2018 opgericht door Luis Bardají, Gabor Balogh en Ramón Castro in Berlijn, heeft onder meer een kantoor in Brussel.

“Het afgelopen jaar hebben we belangrijke mijlpalen bereikt die ons in staat hebben gesteld een aanzienlijke sprong voorwaarts te maken in de sector en we zullen langs dezelfde lijnen blijven werken”, aldus Luis Bardají Izard, co-founder en CEO van Trucksters.

“Ons idee is om van het relay-systeem de standaardmethode in Europa te maken. Dit alles terwijl we de levensomstandigheden van de vrachtwagenchauffeurs verbeteren. We werken eraan om het logistieke ecosysteem in alle opzichten duurzamer en menselijker te maken.”