Wisk Aero werkt aan elektrische, zelfsturende vliegende taxi’s met een vliegbereik van 40 kilometer en een maximumsnelheid van 160 kilometer per uur. De start-up, die in 2019 werd opgericht door Boeing en Kitty Hawk, het luchtvaartbedrijf van Google-medeoprichter Larry Page, kreeg nu een monsterinvestering van 450 miljoen dollar van The Boeing Company en wordt daarmee één van de best gefinancierde Advanced Air Mobility (AAM)-bedrijven ter wereld.

Met het geld wordt volop verder gewerkt aan de zesde generatie van het toestel, dat het allereerste zou kunnen worden dat in de VS gecertificeerd wordt om autonoom en elektrisch passagiers rond te vliegen. Als dat lukt, mikt Wisk op 14 miljoen jaarlijkse vluchten en 40 miljoen passagiers.

“Wisk is uitstekend geplaatst om zijn langetermijnstrategie waar te maken”, aldus Gary Gysin, CEO van Wisk. “We hebben het ongelooflijke geluk dat we Boeing niet alleen als investeerder hebben, maar ook als strategische partner die ons toegang biedt tot middelen, expertise, wereldwijd bereik ... Nu we de volgende fase van onze groei ingaan, voorziet deze extra financiering ons het nodige kapitaal om ons te kunnen blijven concentreren op onze kernactiviteiten en onze belangrijkste prioriteit: veiligheid.”