JOULE-founders Laurens Verbeke, Jordy De Loose en Nicolas Coudeville

Mobiliteitsspeler D’Ieteren zet zijn schouders onder JOULE, een fietsaanbieder voor B2B en B2G die het dagelijkse woon-werkverkeer wil optimaliseren met salarisfietsen – via operationele fietsleasing (renting) en directe verkoop. De investering wordt geleid door Lab Box, de start-up studio van D’Ieteren die focust op de toekomst van mobiliteit en die een meerderheidsbelang in JOULE neemt. De drie oprichters blijven aan het roer om hun ambitieuze businessplan te realiseren.

Met de investering wil JOULE haar operationele dienstverlening verbeteren door processen te digitaliseren en te automatiseren, de commerciële ontwikkeling versnellen en haar diensten en applicaties optimaliseren door integratie met andere Lab Box start-ups.

“De motivatie voor JOULE om met Lab Box samen te werken is tweeledig”, aldus Laurens Verbeke, co-founder van JOULE. “Enerzijds krijgen we toegang tot de ecosystemen van Lab Box en zal D'Ieteren ons toelaten om ons volledige groeipotentieel in een snel evoluerende markt te verwezenlijken. Anderzijds kunnen we met de investering inzetten op innovatie en een uitstekende klantervaring bewerkstelligen.”