Walter Isaacson, de ongekroonde keizer van de spraakmakende biografieën (Benjamin Franklin, Leonardo Da Vinci, Steve Jobs,…), heeft zijn pijlen nu gericht op Elon Musk. Isaacson mocht volgens een tweet van de Amerikaanse techondernemer al enkele dagen in diens kielzog volgen. Of dit het definitieve boek over de excentrieke miljardair wordt, is moeilijk te zeggen, aangezien Musk niet uitsluit dat hij ooit zijn eigen autobiografie gaat schrijven.

Het boek van Walter Isaacson is in ieder geval niet het eerste over Musk. In 2015 verscheen – het goed ontvangen – Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future van Ashlee Vance, waar de ondernemer zelf actief aan meewerkte middels verschillende interviews.

Power Play: Tesla, Elon Musk, and the Bet of the Century, dat heel recent verscheen, schilderde Musk dan weer af als een genadeloze baas, uiteraard tot ongenoegen van de man zelf. In dat laatste boek, geschreven door Tim Higgins, staat een straffe anekdote die zegt dat Musk ooit werd gevraagd om CEO van Apple te worden nadat de iPhone-fabrikant Tesla had benaderd in verband met een mogelijke overname. Een verhaal dat zowel door Musk als Tim Cook wordt ontkend. Afwachten of het boek van Walter Isaacson een ‘musk-read’ wordt...