Founder en CEO Hande Cilingir

Insider, wiens founder en CEO Hande Cilingir door Crunchbase werd genoemd als één van de beste vrouwelijke CEO’s buiten de VS, heeft in een Serie D-kapitaalronde maar liefst 121 miljoen dollar opgehaald. De scale-up wordt daarmee gewaardeerd op 1,22 miljard dollar is bijgevolg de eerste B2B SaaS unicorn ter wereld die wordt gerund door een vrouw. Aan de investeringsronde, geleid door QIA, namen onder meer Sequoia Capital, Riverwood Capital, 212, Wamda Capital, Esas Private Equity en Endeavour Catalyst deel.

Insider, dat cross-channel klantervaringen ontwikkelt voor toonaangevende merken als IKEA, Hunkemöller en Samsung, is van plan 45 miljoen euro te investeren in de Benelux en er voor 2025 50 banen te creëren. Hierbij legt het bedrijf de nadruk op het rekruteren van vrouwelijke engineers voor posities binnen R&D- en productontwikkeling.

“We hebben de afgelopen drie jaar een uitzonderlijke ontwikkeling doorgemaakt”, aldus founding CEO Hande Cilingir. “Ons wereldwijde team groeide met 300 procent en ook ons klantenbestand blijft groter worden”, aldus oprichter en CEO Hande Cilingir.

“Na onze succesvolle uitbreiding in Azië, Europa en LATAM zullen we ons momentum op de Amerikaanse markt voortzetten. Momenteel zijn we zeer gefocust om Insider naar andere markten te brengen en de nummer één keuze te worden voor elke marketeer op deze planeet.