Innovatieve fietsfabrikanten Ellio Bikes uit Leuven en Ahooga Bikes uit Brussel hebben samen de Ellio Elite Ahooga Edition ontwikkeld, specifiek om er de uitdaging van stedelijke mobiliteit mee aan te gaan. De twee partners vullen elkaar dan ook goed aan: Ellio maakt speed pedelecs met tweewielaandrijving en automatische versnellingen, terwijl Ahooga Bikes designstadsfietsen ontwikkelt.

“Ellio en Ahooga delen een visie op de ontwikkeling van fietsen als mobiliteitsoplossing”, aldus Jorrit Heidbuchel, co-founder van Ellio. “We zien allebei een geweldig potentieel voor speed pedelecs als volwaardig alternatief voor de auto in grote stedelijke gebieden. Voor twee kleine, maar erg complementaire Belgische spelers is het zinvol om samen onze missie te volbrengen, zowel in België als in het buitenland.”

Ook in de nabije toekomst plannen de twee fietsbedrijven om verder samen te werken. “Deze samenwerking is bijzonder zinvol”, licht Tita Lambotte, Ahooga founder en CEO, toe. “In België bevindt zich het kloppend hart van de wielersport. Bovendien behoren we tot de landen met de hoogste penetratiegraad van e-bikes ter wereld.”