Luc Van den hove, CEO van imec (©imec)

Early-stage deep tech investeerder imec.xpand heeft de eerste kapitaalronde van zijn tweede fonds (imec.xpand II) afgesloten 150 miljoen euro, 30 miljoen euro méér dan was vooropgesteld. Dat versterkt de ambitie om het fonds te laten uitgroeien tot een van ‘s werelds meest impactvolle early-stage durfkapitaalfondsen voor deep tech innovatie.

“Het succes van de fondsenwerving toont aan dat ons unieke partnerschap met imec, onze uitgesproken internationale aanpak en ons vermogen om kapitaal op te halen in de vroege stadia van ontwikkeling algemeen erkend worden als succesfactoren”, aldus Tom Vanhoutte van imec.xpand. “Het is de eerste stap naar ons streefcijfer van 250 miljoen euro, dat imec.xpand zal consolideren als belangrijke speler in het ecosysteem voor deep tech durfkapitaal.”

“Om een revolutionair idee te laten uitgroeien tot een commercieel succes moeten ondernemers toegang hebben tot geavanceerde infrastructuur, de juiste expertise en groeikapitaal”, vult Luc Van den hove, CEO van imec, aan. “Met imec.xpand brengen we die ingrediënten samen om een voedingsbodem te creëren voor toekomstige unicorns die een enorme impact kunnen hebben op de Vlaamse economie.”