De Gentse VR-studio Oisoi, in 2018 opgericht door Wim Reygaert, lanceert met Painting VR zijn eerste eigen programma. Painting VR, , dat verkrijgbaar zal zijn op Meta Quest en Steam, plaatst je als gebruiker in een artiestenstudio, waar alle mogelijke verf ter beschikking is. Ook de grootte van het canvas, het type borstel en andere accessoires zijn vrij te kiezen.

Oisoi werkte de eerste jaren aan VR-trainingservaringen voor de luchtvaartsector en aan interactieve installaties voor artiesten zelf. Painting VR is hun eerste eigen intellectual property (IP), waarvoor ze een succesvolle Kickstarter-campagne opzetten en een community van 20.000 early access users wisten op te bouwen.

“VR Painting is gemakkelijk te begrijpen en gericht op alle leeftijden, aldus Wim Reygaert. “Op die manier kan iedereen een echte digitale kunstenaar worden. Bovendien kan je je werk na afloop delen met de Painting VR-gemeenschap of zelfs met de wereld. En dat alles zonder dat je je zorgen hoeft te maken over opruimen achteraf.”