Wout Van Aert

Het Noorse Visma Group heeft voor een niet nader genoemd bedrag de Belgische softwarespeler Use It Group overgenomen, bekend van softwarepakketten als Bouwsoft (voor professionals in de bouwsector), Groensoft (voor tuinprofessionals) en Archisoft (voor architecten).

Use It Group, met hoofdzetel in Meetkerke (nabij Brugge) zag zo’n 25 jaar geleden het levenslicht en telt intussen 30 werknemers. Na de overname gaan Bouwsoft, Groensoft en Archisoft onder dezelfde naam verder als zelfstandige organisaties. Ook het huidige management blijft aan boord. Use It Group is al de vierde Belgische overname van Visma op korte tijd, na Yuki, Syneton en Admisol.

Visma, in ons land vooral algemeen bekend geworden als sponsor van de wielerploeg Jumbo-Visma van Belgisch kampioen Wout Van Aert, telt ruim 12.500 medewerkers en is goed voor een omzet van bijna 1,8 miljard euro. Met de overname wil het Noorse softwarebedrijf vooral inspelen op de versnellende digitalisering binnen de bouw- en installatiesector.